Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
slaw35 Moczykij
|
Wysłany: Sro Cze 22, 2011 14:04 Temat postu: węgorz |
|
|
Witam
W sobotę chciałbym wybrać się na nockę na węgorza na Martwą Wisłę , ale nie znam miejscówek , czy ktoś możne mi podpowiedzieć gdzie można się zasadzić na węgorka .
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Rynix Moczykij
|
Wysłany: Sro Cze 22, 2011 14:38 Temat postu: ochrona |
|
|
do 15.07 jest teraz okres ochronny węgorza ? tak czytałem na PZW , ale ktoś musi to potwierdzić. _________________ Po wspomnieniach z dzieciństwa o wędkowaniu , ruszam znów na łów  |
|
Powrót do góry |
|
 |
jarry Site Admin
|
Wysłany: Sro Cze 22, 2011 17:58 Temat postu: |
|
|
Oj widze ,że koledzy nie znaja RAPR _________________ www.pzwgdyniaport.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
aress Wędkarz
|
Wysłany: Sro Cze 22, 2011 18:59 Temat postu: |
|
|
Dla przypomnienia
W dniu 14 czerwca br. zostało opublikowane rozporządzenie Ministra Rozwoju Rolnictwa i Wsi z dnia 11 czerwca 2010 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie połowu ryb oraz warunków chowu, hodowli i połowu innych organizmów żyjących w wodzie, które wprowadza z chwilą ogłoszenia następujące środki ochrony węgorza:
1) amatorski połów ryb wędką uprawia się z zachowaniem dobowego limitu połowu węgorza — do 2 sztuk;
2) wymiar ochronny: 50cm (było 40cm);
3) okres ochronny: od dnia 15 czerwca do dnia 15 lipca;
4) okres ochronny dla węgorza nie ulega skróceniu o dzień ustawowo wolny od pracy, jeżeli przypada na ten dzień pierwszy albo ostatni dzień okresu ochronnego.
Od dnia 1 stycznia 2013r. dodatkowo będzie obowiązywał przepis o minimalnej wielkości oczek sieci w rybackich narzędziach połowowych służących do połowu węgorza — minimum 20mm (było 12mm). |
|
Powrót do góry |
|
 |
Rynix Moczykij
|
Wysłany: Sro Cze 22, 2011 19:09 Temat postu: |
|
|
jarry napisał: | Oj widze ,że koledzy nie znaja RAPR | Ja węgorza nie łowię, dla tego napisałem że ktoś musi to potwierdzić. Dobrze że " coś " wiedziałem  _________________ Po wspomnieniach z dzieciństwa o wędkowaniu , ruszam znów na łów  |
|
Powrót do góry |
|
 |
grand-10 Wędkarz
|
Wysłany: Pią Sie 26, 2011 11:02 Temat postu: |
|
|
Witam
Dosyć długo się nie udzielałem ale za to śledzę na bieżąco wasze poczynania.
Ale do tematu... małe skromne pytanko...
Czy wie ktoś gdzie teraz warto zaczaić sportowo <no kill> na węgorzyka??
Wiem, że są teraz nowe restrykcje dotyczące połowu, ale osobiście chciałbym sobie powalczyć z taką rybką bo już od ładnych paru lat nie wyjąłem żadnego z wody.
Jeśli mógłbym prosić o jakiś namiar łowiska gdzie warto zasadzić sie na węgorzyka to byłbym niezmiernie wdzięczny.
Tajemniczych i życzliwych zapraszam na priv.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. _________________ Pozdrawiam... Łukasz... GG 9544848 |
|
Powrót do góry |
|
 |
DaFFy Wędkarz
|
Wysłany: Czw Wrz 01, 2011 23:17 Temat postu: |
|
|
No i co - nikt nie łowi tej walecznej i smacznej ryby - nie ma kolegów dziadków mięsiarzy na Forum, ja na ryby nie jeżdzę to nie wiadomo GRAND - co z węgorzem.
uderzam teraz na 3 dni na Wisłę bierzącą - jak nie za późno to zdam relację i co i jak i gdzie i czy wogule  _________________ Nie Liczy się Ilość, ale Jakość |
|
Powrót do góry |
|
 |
gurdzik Wędkarz
|
Wysłany: Pią Wrz 02, 2011 18:33 Temat postu: .. |
|
|
Szeczólnie w OGULE! |
|
Powrót do góry |
|
 |
DaFFy Wędkarz
|
Wysłany: Pią Wrz 02, 2011 19:20 Temat postu: |
|
|
Kolego jak czytasz forum zeby poprawiac bledy- to Panu dziekujemy- nie piszesz na temat I nalezy Twoj post usunac, a jezeli masz jakis problem z moja pisownia io delikatnie mowiac sie przypier... A nie lubie takich osobnikow plytkich I prostych. Napisz cis o rybie a nie o u lub o. _________________ Nie Liczy się Ilość, ale Jakość |
|
Powrót do góry |
|
 |
gurdzik Wędkarz
|
Wysłany: Sob Wrz 03, 2011 15:38 Temat postu: .. |
|
|
haha.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
toms72 Wędkarz
|
Wysłany: Sob Wrz 03, 2011 19:40 Temat postu: |
|
|
Daffy, popieram mam dysgrafie i gdyby nie zbawienne działanie edytorów tekstu wstyd było by przesłać komukolwiek jakiekolwiek pismo. A forum jest od wymiany zdań na temat połowów a nie zwracania uwagi na ort. Popieram nie zaśmiecać wątków. |
|
Powrót do góry |
|
 |
DaFFy Wędkarz
|
Wysłany: Pon Wrz 05, 2011 13:40 Temat postu: |
|
|
jest forum dla polonistów to się do niego zapisz i udzielaj.
to jak co z węgorzem?? _________________ Nie Liczy się Ilość, ale Jakość |
|
Powrót do góry |
|
 |
gurdzik Wędkarz
|
Wysłany: Pon Wrz 05, 2011 20:58 Temat postu: odp |
|
|
Facet płytki to ty jesteś że nie skumałeś żarcika. A teraz z tego co czytam masz chęć dalej ciągnąć temat, LECZ NIE LICZ NA TO... jeśli chodzi o błędy zawsze możesz poprosić kogoś starszego żeby sprawdził co napisałeś
I nie spinaj się, głowa do góry!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
DaFFy Wędkarz
|
Wysłany: Pon Wrz 05, 2011 21:19 Temat postu: |
|
|
jak chcesz Sobie żarciki strzelać to zapisz się do Kabaretu. a jak chcesz polemizować na temat tego czy skumałem żarcik czy nie to zapisz się do kółka dyskusyjnego, a jak coś masz do mnie - bo ja mam do Twojego komentarza, gdzie jesno stwierdziłem że zmień forum na takie dla Polonistów, to jasno powiedz to damy Sobie po pysku i tyle, tak poproszę mojego syna albo moją córkę by mnie nauczyli pisać, bo jakiś gurdzik ma problem z rozszyfrowaniem co to znaczy wogule.
weź się zastanów chłopie! i zastosuj do powyższego _________________ Nie Liczy się Ilość, ale Jakość |
|
Powrót do góry |
|
 |
gurdzik Wędkarz
|
Wysłany: Pon Wrz 05, 2011 21:26 Temat postu: |
|
|
 |
|
Powrót do góry |