Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
rawenius Wędkarz
|
Wysłany: Sob Lip 23, 2011 20:52 Temat postu: |
|
|
I teraz nie trzeba być klubowiczem? Raz byłem ze znajomym a jak sam pojechałem to nie wpuścił Może jakieś namiary na tel.? _________________ pyszna zabawa:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
areajdm Wędkarz
|
Wysłany: Sob Lip 23, 2011 20:59 Temat postu: |
|
|
Głupie pytanie - jakim klubowiczem?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
aress Wędkarz
|
Wysłany: Nie Lip 24, 2011 7:22 Temat postu: |
|
|
DRYWA ZBIGNIEW. HODOWLA MATERIAŁU ZARYBIENIOWEGO RYB SŁODKOWODNYCH
UL. OBJAZDOWA 1
83-010 STRASZYN , POMORSKIE
Telefon : 58 6828981 |
|
Powrót do góry |
|
 |
rawenius Wędkarz
|
Wysłany: Nie Lip 24, 2011 13:15 Temat postu: |
|
|
areajdm napisał: | Głupie pytanie - jakim klubowiczem?  |
Cóż... skomentuję... jeszcze 4-5 lat temu nie każdy mógł tam łowić, musiał znać kogoś kto tam może łowić i w ten sposób był wprowadzany. Ja byłem raz, a niestety później kiedy sam przyjechałem Pan własciciel mnie nie wpuścił (widocznie nie zapadłem w pamięć) i sobie odpuściłem. Temat tego łowiska był już na forum poruszany i na temat klubowiczowania inne rówież osoby pisały.
Wszystkiego najlepszego _________________ pyszna zabawa:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
aress Wędkarz
|
Wysłany: Nie Lip 24, 2011 19:28 Temat postu: |
|
|
Niestety, smutna rzeczywistość ale zbyt wielu wędkarzy ładowało złowione karpie do plecaka, co niektórzy przerzucali przez płot, nie płacąc za rybkę.
Proponuje zadzwonić wcześniej, a powinniście być wpuszczeni - zarezerwujcie sobie pomost - tak robią stali bywalcy , i standardowe pytanie Zbyszka- jakim samochodem będziecie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jelec
|
Wysłany: Nie Lip 24, 2011 23:36 Temat postu: |
|
|
Witam jeśli chcecie połowic naprawdę ładne karpie to polecam jeziorko(gliniankę)na Kokoszkach. Należała ta woda kiedyś do klubu Jaguar nie wiem jak jest obecnie.Łowiłem na tym łowisku jakieś 10 lat temu.Na pewno pływają tam KARPIE ponad 15-20 kilogramów.
Pozdrawiam Rafał |
|
Powrót do góry |
|
 |
granddm Wędkarz
|
Wysłany: Pon Lip 25, 2011 15:19 Temat postu: |
|
|
Nie chce sie czepiac, ale skoro lowiles tam 10 lat temu to skad pewnosc co do tych sztuk 15-20kg ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
pablogda Moczykij
|
Wysłany: Pon Lip 25, 2011 17:15 Temat postu: |
|
|
granddm - prawdę mówiąc to też słyszałem dobre słowa o tym zbiorniku http://wypoczynek.turystyka.pl/bieszczady.html .
Sam niestety nie miałem okazji tam połowić.
Ostatnio zmieniony przez pablogda dnia Pią Mar 01, 2019 14:23, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
granddm Wędkarz
|
Wysłany: Pon Lip 25, 2011 18:56 Temat postu: |
|
|
Generalnie wiem ze sa tam nawet pstragi, woda elegancka - czysta i zadbana, ale slyszalem ze ryba dosc kaprysna (tylko nie mowcie ze "tak jak wszedzie"). Sam osobiscie nie lowilem mimo rowniez dobrych opinii ktore "slyszalem". Podejrzewam ze jeden wypad moze nie wystarczyc zeby "ocenic" staw. Moze w przyszlym roku wykupilbym zezolenie na caly rok zamiast okregowki, ale nie wiem czy nie bedzie to zbyt ryzykowne, bo jednak na niektorych wodach PZW jeszcze mozna cos raz na jakis czas zlapac fajnego, a jak nie bierze tu to sie jedzie gdzie indziej i tyle. Stad moja prosba, jak ktos pojezdzi, niech zda relacje jak sie przedstawia sytuacja na ww zbiorniku, z gory dzieki.
Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jelec
|
Wysłany: Sro Lip 27, 2011 3:15 Temat postu: |
|
|
Witam nie sadze aby wszystkie karpie z tego łowiska zostały wyłowione i zabrane.Łowisko jest faktycznie dość kapryśne i trudne ze względu na swoja głębokość.Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Prezes Moczykij
|
Wysłany: Sro Lip 10, 2013 13:09 Temat postu: |
|
|
Może i odpisuje trochę późno, ale zawsze coś. W kokoszkach można ładnie połowić, tylko najpierw trzeba dobrze poznać to jeziorko. Ciężkie ze względu na głębokość i dużą presję wędkarską sprawia, że "nowi" często schodzą stamtąd o kiju. Ryby są na pewno. Tak jak mówił kolega wyżej, pływają tam karpiki od 2 kg aż po 20 kg lochy. Można też dorwać ładną płoć, leszcza. Jest też okoń, trochę szczupaka, węgorza no i wielkie sumy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
herflikss
|
Wysłany: Czw Lip 11, 2013 11:04 Temat postu: |
|
|
A może kolega podać dokładną lokalizację tego jeziora, bo jakoś nie mogę skojarzyć gdzie ten zbiornik się znajduje? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Prezes Moczykij
|
Wysłany: Czw Lip 11, 2013 15:27 Temat postu: |
|
|
Oczywiście Jeziorko znajduje się w Kokoszkach przy ulicy Budowlanych, przy boisku klubu "Jaguar". To jest jak się jedzie od strony Banina zjazd na rondzie w prawo. Tak samo jakbyśmy jechali do tego zakładu budowlanego (Kombinat), albo na pocztę. Wtedy jezioro widać z ulicy po lewej stronie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
areajdm Wędkarz
|
Wysłany: Czw Lip 11, 2013 17:25 Temat postu: |
|
|
Często przejeżdżałem obok tego miejsca, ale myślałem, że to jakiś "pożarniczy" zbiornik Czyje to jest w ogóle? Można tam łowić ze składkami PZW? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Prezes Moczykij
|
Wysłany: Czw Lip 11, 2013 21:26 Temat postu: |
|
|
To jest jezioro należące do TKKF Jaguar. Jest specjalne koło założone na potrzeby tego łowiska, w którym odbywają się rady, zebrania itp. Jest dużo strażników, którzy codziennie mają swoje zmiany, więc nie polecam łowienia bez zezwolenia. Jak ktoś chce łowić, to radze najpierw zadzwonić do któregoś z opiekunów łowiska (których numery wywieszone są na budce przy wjeździe) i wtedy, po konsultacji, będzie wiadomo czy masz czekać na kogoś, czy możesz się już rozłożyć i takie tam, żeby nie mieć później nieprzyjemności, bo ludzie "stamtąd" są strasznie wyczuleni na takie rzeczy. A i nie można łowić na składkach PZW. Trzeba tam wykupić pozwolenie. Karta wędkarska również nie jest wymagana |
|
Powrót do góry |
|
 |
|