Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
benekk26
|
Wysłany: Pon Lut 28, 2011 19:24 Temat postu: gdzie na karpia ??? |
|
|
Panowie łowie w okręgu gdańskim od niedawna i do tej pory nie znalazłem odpowiedniego miejsca na zasiadke karpiową...pytanko czy blisko Wejherowa i Gdyni jest jakies porządne łowisko gdzie można wybrać sie na karpia ...!??? prosze o pomoc ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kari Moczykij
|
Wysłany: Pon Lut 28, 2011 19:27 Temat postu: |
|
|
Na żwirowni są karpiki ale o jakiś dużych nie słyszałem , złowiłem ok. 3kg pewnie z zarybień. Dla mnie łowisko strasznie losowe i trudne (mocno zarośnięte). Gdzieś na forum czytałem o jeziorach PZW z karpiami ale nie będę się wypowiadał bo tylko na żwirowni złowiłem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
benekk26
|
Wysłany: Pon Lut 28, 2011 19:37 Temat postu: |
|
|
kolego ale o jakiej żwirowni piszesz ...bo nie kojarze ???? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kari Moczykij
|
Wysłany: Pon Lut 28, 2011 20:26 Temat postu: |
|
|
Żwirownia Borowiec, niedaleko Tuchomia i jez. Tuchomskiego. |
|
Powrót do góry |
|
 |
joker Wędkarz
|
Wysłany: Pon Lut 28, 2011 21:33 Temat postu: |
|
|
Jak na karpia to do TESCO  _________________ Pozdrawiam, Piotrek |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bartosz Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Pon Lut 28, 2011 21:45 Temat postu: |
|
|
Jako łowisko karpiowe polecam staw w Straszynie koło obwodnicy, tylko tyle że jest to łowisko komercyjne wejściówka na staw to 10 zł, ale można liczyć na ładną sztukę. Na tym łowisku większe karpie są płochliwe, bo łowione były po kilka razy i tak łatwo złowić się nie dają. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Barki Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Wto Mar 15, 2011 20:10 Temat postu: |
|
|
jak chcesz pojechac troche dalej i miec osiągi zapraszam na wisłe przy moscie od strony drewnicy ,zaraz jak zjedziesz z mostu masz przy wisle taki mały budynek(biały)to tam miałem karpia 8kg i jednego 11kg. |
|
Powrót do góry |
|
 |
DaFFy Wędkarz
|
Wysłany: Wto Lip 19, 2011 22:36 Temat postu: |
|
|
BArki - mówisz o tej główce karpiowej pewnie ???
odświerzam temat, bo ktoś coś może wiecej powie jak kwestia karpia na NAszych wodach wojewódzkich ?? _________________ Nie Liczy się Ilość, ale Jakość |
|
Powrót do góry |
|
 |
areajdm Wędkarz
|
Wysłany: Wto Lip 19, 2011 23:29 Temat postu: |
|
|
Bartosz napisał: | Jako łowisko karpiowe polecam staw w Straszynie koło obwodnicy |
Można prosić o jakiś dokładniejszy namiar? Z synkiem bym się wybrał, bo na razie to łowi karasie po 10cm  |
|
Powrót do góry |
|
 |
rawenius Wędkarz
|
Wysłany: Sro Lip 20, 2011 10:52 Temat postu: |
|
|
areajdm napisał: | Bartosz napisał: | Jako łowisko karpiowe polecam staw w Straszynie koło obwodnicy |
Można prosić o jakiś dokładniejszy namiar? Z synkiem bym się wybrał, bo na razie to łowi karasie po 10cm  |
Tylko dla klubowiczów Staw ten jest zaraz przy obwodnicy po lewej, zjazd na Pruszcz _________________ pyszna zabawa:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bartosz Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Sro Lip 20, 2011 10:57 Temat postu: |
|
|
Może staw w Straszynie jest dla klubowiczów, ale ja do żadnego klubu nie należę tylko płacę wejściówkę 15 zł. i ewentualnie za rybę jak chce ją zabrać . |
|
Powrót do góry |
|
 |
kajo Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Sro Lip 20, 2011 16:22 Temat postu: |
|
|
Wszystko fajnie tylko po 30 min głowa pęka od hałasu  _________________ www.autowindy.eu |
|
Powrót do góry |
|
 |
oskkep Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Czw Lip 21, 2011 9:56 Temat postu: |
|
|
w Straszynie z dzieckiem w niedziele to jak najbardziej polecam numeru juz nie mam ale jak tam bedziesz to warto zapisac sobie numer i dzwonic z rezerwacja bo czasami nie ma miejsca, a jak nie lubisz lapac w akwarium to jezioro Rokitki Skarszewy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
DaFFy Wędkarz
|
Wysłany: Czw Lip 21, 2011 11:28 Temat postu: |
|
|
dla klubowiczów był - jak było mało łowisk komercyjnych ,z tego co wiem teraz się zasady trochę rozluźniły. co do jakości łowienia, smak ołowiu zapach spalin, hałas jak na obwodnicy ale ryby jest podobno od groma ! _________________ Nie Liczy się Ilość, ale Jakość |
|
Powrót do góry |
|
 |
michal80 Wędkarz
|
Wysłany: Sob Lip 23, 2011 18:30 Temat postu: |
|
|
Co stawku w Straszynie - byłem w zeszłym roku kilka razy z odległosciowką, można sobie nieźle połowić. Rybki (łowiłem karpie i karasie) nieźle walczą, szczególnie gdy się łowi dość delikatnym zestawem, ale oczywiście bez przesady. Jest też drobnica - leszcz, płoć, jaź, ale ja nastawiałem się na karpiki.
Właściciel mówił, że u niego też łowią karpiarze i łowią całkiem spore sztuki.
Staw jest przy obwodnicy, wiec hałas i spaliny..., ale za to nie ma śmieci (właściciel ostrzega, że następnym razem nie wpuści jak ktoś podpadnie) i ryby dobrze biorą. _________________ Pozdrawiam
Michał |
|
Powrót do góry |
|
 |
|