Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tomek7546 Moczykij
|
Wysłany: Sob Sty 24, 2009 8:47 Temat postu: |
|
|
no wlasnie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
bodzio1303 Wędkarz
|
Wysłany: Wto Lut 17, 2009 14:41 Temat postu: |
|
|
arekk napisał: |
Na Dobrym połowiłem sobie okoni i to trzeba przyznać że były całkiem sympatyczne wielkościowo. Korci mnie aby na lód tam pojechać. |
Sprawdziłeś Dobre zimą?
Też mam chęć się tam wybrać.Możesz cos podpowiedzieć gdzie wiercić? |
|
Powrót do góry |
|
 |
arekk Wędkarz
|
Wysłany: Sro Lut 18, 2009 23:55 Temat postu: |
|
|
bodzio1303 napisał: | arekk napisał: |
Na Dobrym połowiłem sobie okoni i to trzeba przyznać że były całkiem sympatyczne wielkościowo. Korci mnie aby na lód tam pojechać. |
Sprawdziłeś Dobre zimą?
Też mam chęć się tam wybrać.Możesz cos podpowiedzieć gdzie wiercić? |
Nie miałem okazji bo niestety czasu niet. |
|
Powrót do góry |
|
 |
bodzio1303 Wędkarz
|
Wysłany: Czw Sie 06, 2009 20:24 Temat postu: |
|
|
Byłem w tym roku na Dobrym 2 razy wiosną.Niestety te dwa wyjazdy zakończyły się porażką!Od tamtej pory jakoś nie było okazji aby tam pojechać.Czy ktoś z kolegów był nad tym dość chimerycznym jeziorku?Jeżeli tak to może zechce podzielić się jakimiś uwagami. |
|
Powrót do góry |
|
 |
peter Moczykij
|
Wysłany: Pią Sie 28, 2009 2:12 Temat postu: Dobre |
|
|
Też 2 razy po dobie.Raz w czerwcu -zero brań byłem w szoku,a raz w lipcu 1 okoń15cm i węgorz 75 cm o dziwo na spławik 10 m. od brzegu.Ale to i tak porażka .Poza tym nuda i zero brań. |
|
Powrót do góry |
|
 |
bodzio1303 Wędkarz
|
Wysłany: Pią Sie 28, 2009 11:40 Temat postu: |
|
|
Znowu byłem na Dobrym,tym razem na pontonie.Łowiłem na 2 splawikówki 4,5 godz.Przynęta:białe i czerwone robaki,kukurydza,pęczak.Efekt to 6 płotek i 3 okonki.Coś mi tu nie gra!Czy tam nie zrobiono "odłowów selekcyjnych"!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
KJ-UB Wędkarz
|
Wysłany: Sob Sie 29, 2009 22:09 Temat postu: |
|
|
Selekcja to tam jest ale wędkarzy na tych co umieją tam łowić i na tych co nie umieją (ja nie umiem i nie jeżdżę, ale znam takich co mają tam wyniki). _________________ Pozdrawiam.
Adam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
peter Moczykij
|
Wysłany: Sro Wrz 08, 2010 13:17 Temat postu: Linki |
|
|
Mam pytanie do bywalców Dobrego.Wiem gdzie i jaka jest tam rybka,a że jest to tych co są wtajemniczeni nie muszę przekonywać.Pytanie dotyczy dodatku zapachowego na lina .Oprócz oczywiście standartowej zanęty.I druga sprawa czy na groch lub ziemniaka lub sałatę się tam skusi gdyż to podobno jego przysmaki.Ktoś próbował? U mnie zawsze brania linowe są na czerwonego. A jakby popróbować z okolicznymi ślimakami ,chodzi o te z kręconymi skorupkami.To też liny lubią. Może Woldi coś podpowie,w piątek posiedzę od rana do nocy i chcę pokombinować.Nie chcę nałapać ale połapać i poeksperymentować.W końcu łapię na 2 wędki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
strzalka386 Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Pon Lip 11, 2011 16:37 Temat postu: |
|
|
Witam.
Koledzy mnie namówili na to jezioro,byliśmy na nocce,jestem w szoku-na 6 wędek zero brań.Ale nie skreślam tego jeziora,jak zauważyłem to niezłe szczupaki są,koledzy połapali na spining.A niezła paranoja z tymi szlabanami i tym parkingiem cwaniaczki! |
|
Powrót do góry |
|
 |
mike79 Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Nie Lip 17, 2011 12:27 Temat postu: |
|
|
Możesz coś bliżej? Byłem ostatnio w maju, więc nie wiem o co chodzi z tymi szlabanami i parkingiem? Co do jeziorka - fajna ale wymagająca dobrego rozpoznania woda  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tirith27 Kandydat na wędkarza
|
Wysłany: Nie Lip 17, 2011 14:28 Temat postu: |
|
|
Byłem dzisiaj na nocce. Jeden węgorz 60 cm na białe robaki, od strony ulicy. Poza tym brały płocie takie do 25 cm, czasem trafiały się większe. Jeden z wędkarzy miał lina 40cm.
Mam też do kolegów pytanie. Szczególnie do tych z okręgu. Czy to prawda, że około miesiąca temu były odłowy kontrolne?? z tego co mówili napotkani wędkarze, to sieciami odłowiono ponad 500kg samego lina, plus inne ryby. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jarry Site Admin
|
Wysłany: Nie Lip 17, 2011 15:38 Temat postu: |
|
|
Nie wiem czy akurat na tym jeziorze były odłowy , ale ten rok jest tym ,w którym odłowy kontrolne odbędą się na większości jezior naszego okręgu _________________ www.pzwgdyniaport.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
bodzio1303 Wędkarz
|
Wysłany: Sob Sie 06, 2011 22:10 Temat postu: |
|
|
jarry napisał: | Nie wiem czy akurat na tym jeziorze były odłowy , ale ten rok jest tym ,w którym odłowy kontrolne odbędą się na większości jezior naszego okręgu |
Na miły Bóg!!!Szanowne władze PZW dajcie spokój z tymi "odłowami selekcyjnymi"! Nie zarybiajcie nam wód i nie róbcie odłowów.Te wasze odłowy selekcyjne i kontrolne przynoszą nam tylko straty a wam złość i wrogów wśród braci wędkarskiej. Wody bez waszej ingerencji przez wiele lat dawały sobie doskonale radę i były zasobne w ryby !Dlaczego to niszczycie ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
mrowa Wędkarz
|
Wysłany: Nie Sie 07, 2011 8:20 Temat postu: |
|
|
Niestety odłów kontrolny w wielu przypadkach to legalne kłusownictwo.
Tam gdzie się wychowałem odłów kontrolny wyglądał następująco:
1. Rybakowi za pracę (stawianie siatek) płacono w rybach
2. Cześć ryb sprzedawano nad wodą
3. Część ryb była przeznaczana na imprezy wędkarskie (przygotowanie posiłku)
4. Z tego co się ludzie chwalili, pomocnicy rybaków dostawali sporo ryb dla siebie. Faktycznie rybakom zawsze pomagała ta sama ekipa (między innymi członkowie zarządu)
5. Odłów kontrolny był przeprowadzany 2 razy do roku - LEGALNE KŁUSOWNICTWO
Fakt faktem na tym jeziorze kłusownictwo jest potężnym problemem (obok przyduchy, która pojawia się coraz częściej) |
|
Powrót do góry |
|
 |
jarry Site Admin
|
Wysłany: Nie Sie 07, 2011 8:36 Temat postu: |
|
|
Odłów kontrolny na każdym jeziorze musi odbyć się raz na dwa lata,narzuca ten wymóg na opiekunów wody RZGW _________________ www.pzwgdyniaport.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
|