Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
grodzio
|
Wysłany: Pon Cze 13, 2011 11:31 Temat postu: Wody w okolicy Karwia |
|
|
Witam wszystkich. Mam do was pytanie gdzie mogę pojechać żeby coś połowić w okolicach Karwii? Jestem z Lubelszczyzny i co roku przyjeżdżam tam na odpoczynek i w tym roku postanowiłem że zabiorę ze sobą swój sprzęt. Chodzi mi o łowiska PZW. Co do sprzętu będę mieć do dyspozycji lekki spinnig i karpiówki i feedery. Z tego co wiem tam płynie Karwianka ( chyba tak ona się nazywa) i Czarna Wda pływa tam jakaś ryba? _________________ Grodzio |
|
Powrót do góry |
|
 |
slawencjusz21 Wędkarz
|
Wysłany: Pon Cze 13, 2011 15:27 Temat postu: |
|
|
stary polecam Ci jezioro Żarnowieckie (piękny okoń, sczupak płoc), olej wody PZW bo wiesz tam to loteria. poza tym dużego wyboru w okolicy nie masz poza J.Orle no i Dobre. do tego masz jeszcze port we Władysławowie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
grodzio
|
Wysłany: Pon Cze 13, 2011 21:52 Temat postu: |
|
|
Tylko czy w porcie zwykły kołowrotek da rade bo nie jestem za bardzo przygotowany do morskiej wody. A tam w porcie na co się nastawiać na spinning czy na grunt? _________________ Grodzio |
|
Powrót do góry |
|
 |
slawencjusz21 Wędkarz
|
Wysłany: Wto Cze 14, 2011 7:01 Temat postu: |
|
|
w porcie właściwie każdy gatunek ryby, poczynając od wkur...ącej babki po sandacza, okonia, flądrę, śledzia:) zwykły kołowrotek pewnie, że da radę pod warunkiem że Ci go nie żal (słona woda). w porcie głównie łowią na boczny trok, spławik. możesz wziąć mocnego feederka lub gruntówkę i rzucić na grunt(bez koszyka tylko ciężarek) i na haczyk kawałek śledzika lub tubisa założyć. masz wtedy szansę na flądrę. poczytaj też trochę o surfcastingu, w pobliżu masz też fajne łowisko. ale radzę Ci nie odpuszczaj Żarnowca. http://gniewino.pl/UserFiles/GOTIS/Zarnowieckie_regulamin_2011Lowisko[1].doc tu masz linka. tanio moża nie jest ale wierz mi bywam tam często, nie pożałujesz. pozdro |
|
Powrót do góry |
|
 |
grodzio
|
Wysłany: Pon Cze 20, 2011 17:56 Temat postu: |
|
|
A w tych kanałach jest ryba nawet drobny okoń? Kurde bo do nich będę mieć najbliżej. Bo nie będę mieć innego środka transportu jak własne nogi. I czy da się tam brodzić czy mięciutko tam? Wiem ,że to jest zarośnięte ale może dałoby rade coś złowić. A chyba że ktoś się znajdzie w sierpniu kto mi pokaże co i jak gdzieś na plaży lub w porcie. Bo najgorsze jest to że jak nie wody nizinne i nie górskie to muszę wydać kasę na nowy sprzęt. _________________ Grodzio |
|
Powrót do góry |
|
 |
|