Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kleik Moczykij
|
Wysłany: Pon Cze 06, 2011 8:19 Temat postu: Jezioro Małe Mierzeszyńskie |
|
|
Witam
Mam zamiar wybrać się nad to jeziorko, czy ktoś może coś na jego temat powiedzieć?? I jak tam dojechać, od strony mierzeszyna podjedzie sie?? Czy może lepiej od koziej góry??
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
aress Wędkarz
|
Wysłany: Pon Cze 06, 2011 8:40 Temat postu: |
|
|
Dojazd tylko od strony Mierzeszyna, samochód zostawiasz koło domków wypoczynkowych. Potem spacerek z górki (gorzej z powrotem ).
Jezioro o charakterze linowo-szczupakowym, dno przeważnie piaszczyste, w obu końcach jeziora na wpływie rowu z jeziora Przywidzkiego i wypływie Kłodawy muliste z dużą ilością grążeli. Ze względu na swoja głębokość często narażone na przyduchę.
Dominującą ryba jest płoć, karaś, lin, karp i szczupak.
Jezioro z charakterem ale przy bliższym poznaniu potrafi obdarzyć pięknymi rybkami. Piękne liny i karasie biorą wieczorem , nocą i wczesnym rankiem.
Pięknie położone na którym prawie zawsze panuje spokój. |
|
Powrót do góry |
|
 |
rawenius Wędkarz
|
Wysłany: Pon Cze 06, 2011 20:22 Temat postu: |
|
|
Już od jakiegoś czasu próbuję tam wybrać się zapolować na szczupaka stąd moje pytanie czy arto (pewnie zawsze warto) _________________ pyszna zabawa:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
marcin887 Wędkarz
|
Wysłany: Pon Cze 06, 2011 20:35 Temat postu: |
|
|
witam z moich doniesień od jakiegoś czasu jest to jezioro prywatne i zarybiane co roku mam tam rodzinę i właśnie się pytałem . _________________ nr gg:1932505 |
|
Powrót do góry |
|
 |
aress Wędkarz
|
Wysłany: Pon Cze 06, 2011 21:00 Temat postu: |
|
|
rawenius napisał: | Już od jakiegoś czasu próbuję tam wybrać się zapolować na szczupaka stąd moje pytanie czy arto (pewnie zawsze warto) |
Teraz to raczej trafisz szczupaczka - chyba że masz "pływadło" to może coś skusisz w rynnie biegnącej przez środek jeziora, prawdziwe łowienie zaczyna się po pierwszych przymrozkach, najlepsze wyniki późną jesienią.
Jezioro jest we władaniu PZW, a zarybiane jest co roku - linem, szczupakiem i karasiem złocistym. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Minus Wędkarz
Dołączył: 26 Lip 2009 Posty: 430 Skąd: Pruszcz Gdański / Juszkowo
|
Wysłany: Wto Cze 07, 2011 10:29 Temat postu: |
|
|
marcin887 napisał: | witam z moich doniesień od jakiegoś czasu jest to jezioro prywatne i zarybiane co roku mam tam rodzinę i właśnie się pytałem . |
to nie prawda
jezioro PZW pod opieką mojego koła 117 Czapla z Pruszcza _________________ bez ryzyka nie ma zabawy |
|
Powrót do góry |
|
 |
marcin887 Wędkarz
|
Wysłany: Wto Cze 07, 2011 11:05 Temat postu: |
|
|
aha przepraszam wszystkich _________________ nr gg:1932505 |
|
Powrót do góry |