Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
petros Wędkarz
|
Wysłany: Pon Maj 30, 2011 22:45 Temat postu: Widzialem Jesiotra |
|
|
Panowie to wkoncu jak z tym Jesiotrem, plywa po MW i Wisle bierzacej? Rzadko ostatnio mam czas na spinning, wiec pytam moze ktos juz mial przyjemnosc spotkac Jesiotra na naszych wodach?
P.S chodzi oczywiscie o postrach klusoli - nowa łódz motorowa do kontroli Wisly (moze przy okazji rybakow...) i MW. |
|
Powrót do góry |
|
 |
aress Wędkarz
|
Wysłany: Wto Maj 31, 2011 20:45 Temat postu: Re: Widzialem Jesiotra |
|
|
Dobre z tym postrachem kłusoli , a nasza flagowa łódka to pewnie gra główną rolę w programie "ktokolwiek widział-ktokolwiek wie ??? " |
|
Powrót do góry |
|
 |
Rynix Moczykij
|
Wysłany: Czw Cze 02, 2011 15:27 Temat postu: Re: Widzialem Jesiotra |
|
|
petros napisał: | wiec pytam moze ktos juz mial przyjemnosc spotkac Jesiotra na naszych wodach? |
Nie wymagaj zbyt wiele ostatnio widziano w trakcie wyprawy dookoła kuli ziemskiej <lol2>
P.S.
Żart , też ponawiam pytanie czy ktoś już go widział na żywo ?? _________________ Po wspomnieniach z dzieciństwa o wędkowaniu , ruszam znów na łów  |
|
Powrót do góry |
|
 |
petros Wędkarz
|
Wysłany: Czw Cze 02, 2011 19:04 Temat postu: |
|
|
Z tymi wyprawami 'rejsowymi' to udane okreslenie, szczegolnie jak patrze na te krzeselka na lodzi. Idealne na niedzielna wycieczke w cieple dni. Ten daszek to raczej ma chronic od slonca - tak mi sie wydaje, no ale moze zmienie zdanie jak zobacze jednostke w listopadzie na Wisle. Jeszcze jedna rzecz mnie nurtuje, nie dopatrzylem sie na zdjeciach zadnego halogenu na Jesiotrze. Mam nadzieje ze to tylko moje niedopatrzenie,a lodz bedzie kontrolowala wody zarowno w nocy, jak i przy jesiennej szarówce.
P.S. naprawde rewelacyjnie idzie namierzac sieci noca, oswietlajac wode halogenem, no ale przeciez nasze PZW doskonale o tym wie z wieloletniego doswiadczenia, wiec nie trzeba przypominac. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Rynix Moczykij
|
Wysłany: Pią Cze 03, 2011 18:08 Temat postu: A gdzie on stacjonuje |
|
|
A czy ktoś wie gdzie na swoją " bazę" czy keje czy jak to tam się zwie ? Chętnie pojadę i zobaczę go chociaż w trakcie postoju ? _________________ Po wspomnieniach z dzieciństwa o wędkowaniu , ruszam znów na łów  |
|
Powrót do góry |
|
 |
aress Wędkarz
|
Wysłany: Pią Cze 03, 2011 18:44 Temat postu: |
|
|
Podobno cumuje w Tczewie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Rynix Moczykij
|
Wysłany: Sob Cze 04, 2011 14:22 Temat postu: w Tczewie ? |
|
|
aress napisał: | Podobno cumuje w Tczewie. | Poza okręgiem ? bez sens ? _________________ Po wspomnieniach z dzieciństwa o wędkowaniu , ruszam znów na łów  |
|
Powrót do góry |
|
 |
przemek Wędkarz
|
Wysłany: Sro Gru 28, 2011 15:20 Temat postu: |
|
|
Dzisiaj jak się zwijałem do domu to koło wantowego przepływał jesiotr. |
|
Powrót do góry |
|
 |
turbot Moczykij
|
Wysłany: Sro Gru 28, 2011 18:22 Temat postu: |
|
|
Na Wisełke to raczej nie wpłyną, sieci gęsto stoją, a odłowy rybaków troci w okresie ochronnym kazdego dnia zakłucają patrole Straży Rybackiej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|