Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
jacekk Moczykij
|
Wysłany: Sob Wrz 25, 2010 10:51 Temat postu: Radunia-nie ma lipieni |
|
|
Czy ktoś poza mną odnosi wrażenie ,że na odcinku poniżej Zukowa od Rutek do Lnisk - kompletnie zniknęły Lipienie? Czy ktoś ma jakieś spostrzeżenia w tym temacie. ? Nigdy nie pisałem na tym forum, ale tym razem jestem bardzo zaniepokojony. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maniek_111 Moczykij
|
|
Powrót do góry |
|
 |
jacekk Moczykij
|
Wysłany: Sob Wrz 25, 2010 14:40 Temat postu: radunia nie ma lipieni |
|
|
Wątek ktory przytoczyłeś jest o czymś kompletnie innym - to są jakieś ogólne wypowiedzi o rybach i o połowach w Raduni .Mi chodzi konkretnie o uwagi bądż informacje na temat jak w bieżacym sezonie oceniacie połowy lipienia.Ja osobiście jestem przestraszony bo mam wrazenie ,że ten gatunek który rok , dwa i więcej lat temu występował stosunkowo licznie, teraz jakby wymarł , bankowe miejsca ktore zawsze odwiedzałem są poprostu puste, nie ma wogole wyjść do owdów, nie pomaga dolna , ani gorna nimfa - nic . Wędkarze ,ktorych spotkałem także potwierdzją kompletny brak lipienia na odcinku Rutki - Lniska(na innych niewiem bo nie łowie) , czy ktoś ma jakąś wiedze, bądz przypuszczenia w/w temacie.Czy ktoś moze się pochwalić udanymi połowami lipienia w tym sezonie ,na tym odcinku.?Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
doozer Site Admin
|
Wysłany: Nie Wrz 26, 2010 22:36 Temat postu: |
|
|
Dzis rano bylem od Rutek w dol. Oprocz kilku malych teczakow (od 15 do 25cm), mialem jednego lipienia okolo 10cm. Faktycznie lipienia nie ma, to juz kolejna moja wizyta na tzw. "pewniakach" a tu nic, bez kontaktu z lipieniem.
Na Redzie jest podobnie, nawet malych lipieni nie ma. Albo sie gdzies pochowaly albo nie wiem co... wylowili?
Chodze z muchowka. Dzisiaj lowilem na suche (Elk Caddisy i Klinkhamery). _________________ pzdr,
Przemek Hołowczyc |
|
Powrót do góry |
|
 |
jacekk Moczykij
|
Wysłany: Sro Wrz 29, 2010 17:34 Temat postu: radunia brak lipieni |
|
|
moze forum przegląda jakiś ichtiolog np zatrudniony w PZU i się wypowie?. Tak przy okazji wie ktoś jak skończyła się rozprawa z tamtego tygodnia w sprawie zatrucia Raduni w 2007 roku? |
|
Powrót do góry |
|
 |
jacekk Moczykij
|
Wysłany: Pią Paź 01, 2010 11:24 Temat postu: radunia cdn |
|
|
Jeśli kogos interesuje sprawa zatrucia Raduni w 2007, to oskarżony przed rozprawą dostarczył zwolnienie lekarskie więc sprawa tymczasowo jest zawieszona. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Stuk
|
Wysłany: Sob Paź 09, 2010 18:02 Temat postu: |
|
|
Potwierdzam to co piszecie - lipienie zupełnie znikły. To dość dziwna sprawa, bo w ubiegłum roku o tej porze można było się trochę pobawić. Co prawda ryby były małe, ale zawsze coś się uwiesiło... Już latem było tak sobie, bo więcej miałem wyjść pstrągów niż lipieni - myślałem, że to przypadek.
Ostatnio byłem 2 razy z sucharkiem i jest zupełnie pusto - zero kontaktu z rybą. Co więcej w wodzie nie widać życia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jacekk Moczykij
|
Wysłany: Pią Paź 15, 2010 16:26 Temat postu: Radunia nie ma lipieni |
|
|
Te pstrągi to i tak pewnie wwiększości tęczki ,które sie u nas nie rozmnażają i szybko zostaną wyłowione. Niestety |
|
Powrót do góry |
|
 |
Stuk
|
Wysłany: Pią Paź 15, 2010 17:01 Temat postu: |
|
|
... i tu się mylisz. Tęczaka nie miałem żadnego. |
|
Powrót do góry |